Droom-Wijnen

Onze selectie Droom-Wijnen

afbeelding frederic en anouck

Rhône – Die – Domaine J.C. Raspail & Fils

Domaine Jean-Claude Raspail is opgericht in 1942 toen Marius en Henriëtte eigenaars waren van het lokale café National in Saillans. Zij kochten Domaine de la Mûre met toen nog maar één wijngaard.

Toen hun zoon Flavien Raspail oud genoeg was om te helpen in de wijngaard, konden zij uitbreiden tot 3 hectares wijngaarden. Zij zijn toen begonnen met de productie van Clairette de Die.

In 1965 neemt Jean-Claude Raspail het stokje over van zijn vader en zijn grootouders. Hij en zijn vrouw Françoise investeren veel in de wijngaarden en laten in 1985 een volledig nieuwe wijnkelder bouwen. Ook zij maken net als de voorgaande generaties wijn met respect voor de natuur.

In 1997 neemt de huidige wijnmaker en achterkleinkind van Marius, Frédéric de werkzaamheden van zijn vader over in de wijngaarden en in de wijnkelder. Samen met zijn vrouw Anouck streven zij het ideaal van betovergrootvader Marius na en maken zij tegenwoordig biologische Clairette de Die. Zij hebben er ook voor gezorgd dat het assortiment is uitgebreid met verschillende Clairettes de Die en Crémants de Die, een stille Chardonnay en zelfs een dessertwijn gemaakt van druiven die aangetast zijn door nobele rotting.

Alle wijnen van Domaine Jean-Claude Raspail kenmerken zich door een pure smaak waarin het fruit en het terroir optimaal tot uitdrukking komen. Je proeft dat deze wijn op een eerlijke manier is gemaakt zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De mousserende wijnen zijn allemaal op een traditionele manier gemaakt en Frédéric Raspail is de enige producent van Clairette de Die die zijn wijn nog handmatig remueert in pupîtres. Hierdoor blijft het fruit in deze Clairette de Die optimaal behouden.

Deze wijnen lenen zich uitstekend voor een feestelijke gelegenheid, maar mistaan zeker ook niet bij een maaltijd of een heerlijk dessert.

Verkrijgbaar als:

  • Crémant de Die Brut: Een mooie milddroge Crémant, gemaakt van 80% Clairette, 15% Aligoté en 5% Muscat à Petits Grains. De perfecte mousserende wijn, milddroog door de Muscat en veel wit fruit en een zeer aangename zachte mousse. Lange afdronk en veel mineralen.

wijnbeschrijving-cremant

  • Clairette de Die Tradition: Heerlijke friszoet Clairette, gemaakt van 75% Muscat à Petits Grains en 25% Clairette. Het fruit overheerst en de wijn heeft voldoende frisheid om een perfecte balans te hebben met het zoet.

wijnbeschrijving-clairette

                                     37-raspai-cremant-de-die                                  38-raspai-clairette-de-die