Droom-Wijnen

Onze selectie Droom-Wijnen

Bourgogne – Chablis – Louis Robin

 

images

Een echt klassiek domein uit Chablis. Didier Robin is de achtste generatie in de familie die nu de wijnmaker is. Het domein heeft wijngaarden in Chablis en in de omgeving van het dorpje Chichée waar zij gevestigd zijn, zo’n 3 kilometer van Chablis.

De familie werkt op een verantwoorde manier met respect voor de wijngaarden en de omgeving. Dit resulteert in mooie droge Chablis wijnen vol karakteristieke eigenschappen. Het terroir bestaat uit kimmeridge klei, kalk en oude fossielen van oesters ed. Het klimaat kenmerkt zich door warme zomers en koude winters.

Bourgogne-Burgundy-Chablis-sign-France-10004629-1415060186

Van Louis Robin zijn de volgende wijnen beschikbaar in ons assortiment:

  • Petit Chablis: al vol karakteristieke eigenschappen van de Chablis streek. Heerlijk droog, mineraalachtig en een volle en       lange afdronk.

wijnbeschrijving-petit-chablis

  • Chablis: de vergrotende trap van zijn kleine broer. Meer mineralen en nog voller van smaak.

wijnbeschrijving-chablis

  • Chablis Premier Cru Vosgros: Mooie Premier Cru van een perceel dat ten zuiden van het dorp Chablis ligt. Goed gelegen op een heuvel in de zon en mooi beschut. Dit geeft een mooie karakteristieke Chablis met veel mineralen en wit fruit.

 

55-louis-robin-petit-chablis                                  56-louis-robin-chablis                                 Foto Chablis Vosgros