Droom-Wijnen

Onze selectie Droom-Wijnen

wilfridrousse1

Loire – Chinon – Domaine Wilfrid Rousse

 

Domaine Wilfrid Rousse

Dit prachtige familiebedrijf is gelegen ten westen van Chinon in de Loire streek. Wijnmaker Wilfrid Rousse en zijn vrouw Annie maken hier op 19,5 hectaren exceptionele rode Chinon wijnen van de Cabernet Franc druif. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd.

Op het etiket prijkt het signatuur van Domaine Wilfrid Rousse. Een windvaan in de vorm van een Sirene een half-vrouw en half-zeemeermin met een vis in haar hand. Deze windvaan prijkt nog steeds op het dak van het domein en is ooit in de 17e eeuw aan het voormalig Middeleeuws Château des Places in Savigny-en-Véron geschonken door de gouverneur. De Habaldière, waar het wijndomein in is gevestigd, is 1 van de boerderijen van het Château des Places geweest. De Sirene zorgde ervoor dat de schippers hun oriëntatie verloren doordat zij door haar verleid werden. De wijnmaker Wilfrid Rousse wil u met zijn wijnen gidsen door de terroirs van Chinon en u verleiden tot het proeven van deze prachtige wijnen.

IMG_8223

De wijngaarden van Domaine Wilfrid Rousse liggen tussen Chinon, Savigny-en-Véron en Beaumont-en-Véron op de rechter oever van de Vienne. De grond bestaat voornamelijk uit klei en kiezel voor de Cuvée Les Puys en klei en kalk met tufsteen voor de Cuvée Clos de la Roche.

Wilfrid Rousse maakt hier typische Chinon wijnen die uitblinken in zuiverheid en terroir!

Logo_Rousse_FondBlanc-220x210

Cuvée Les Puys 2014 AOP Chinon

Les-Puys

Mooie volle Chinon wijn met een diepe robijnrode kleur. Vrouwelijke wijn met een mooie structuur door de zachte tannines. Een echte wijn van de Sirene!

De Cabernet Franc druiven komen van wijnstokken van ruim 20 jaar oud van de percelen van Les Puys. 3 hectaren gelegen op zuidelijke heuvels met klei en kiezel in de grond. Na de groene oogst blijft er een deel van de druiven over waardoor de smaak geconcentreerder wordt. Vergisting vindt plaats op roestvrijstaal gedurende 15 dagen, daarna rijpt de wijn verder op hout gedurende 12 maanden.

Rijping vindt plaats in speciale grotten in Beaumont-en-Véron. Deze grotten zijn ooit ontstaan toen hier de stenen uitgebouwd werden voor de bouw van de kastelen van de Loire. In deze grotten heerst een perfect klimaat voor het rijpen van deze prachtige Chinons.

wijnbeschrijving-chinon-les-puys

 

Cuvée Le Clos de la Roche 2011 AOP Chinon

Clos-de-la-Roche

Een speciale cuvée van nog omheinde percelen van Clos de la Roche. Deze percelen zijn gelegen op 2 hectaren met in de grond voornamelijk klei, kalk en tufsteen. Een exceptionele wijn van 70 jaar oude wijnstokken met een expressie van terroir! Uiteraard van 100% Cabernet Franc. Vergisting van de druiven tussen de 3 en 5 weken. De malolactische vergisting vindt plaats in houten foeders van 500 liter. Daarna rijpt de wijn nog 18 maanden op hout.

Prachtige purperen kleur met in de smaak veel rood fruit, leer en mooie gestructureerde tannines. Een unieke wijn!

wijnbeschrijving-chinon-le-clos-de-la-roche

IMG_8233IMG_8230