Droom-Wijnen

Onze selectie Droom-Wijnen

01-Vendanges

Loire – Sancerre – Domaine Michel Thomas

Vader Michel en zoon Laurent Thomas leiden dit domein als derde en vierde generatie samen met schoondochter Nelly. Hun wijngaarden liggen tussen Sancerre en

Sury-en-Vaux. In Sury-en-Vaux hebben zij hun wijkelder liggen naast hun woonhuis. Zij maken op een verantwoorde manier prachtige mineraalachtige Sancerre. Het terroir bestaat uit kalkgrond en een deel kiezelhoudende grond. Mooi zonnig gelegen op de heuvels met het dorp Sancerre in het zicht.

  • De Sancerre blanc komt grotendeels van kalkhoudende grond en voor een klein deel van kiezelhoudende grond. Mooie frisse citrustonen en wit fruit voeren de boventoon. Met in de afdronk mineraalachtige vuursteen. Hierom staat Sancerre bekend! Heerlijk als aperitief, bij schaal- en schelpdieren en uiteraard bij geitenkaas!
  • De Sancerre rouge komt ook van deze kalkgronden en geeft door de Pinot Noir druif mooie aardse tonen en jong rood fruit in de smaak. Heerlijk bij gevogelte, gerechten met paddestoelen en pittige kazen zoals rauwmelkse Neufchâtel.
  • Zij maken ook een prachtige Cuvée Silex. De wijngaarden liggen volledig op kiezelhoudende grond. Dit is nu vuursteen op en top! Prachtige lange afdronk met wit fruit en een beetje citrus en een mooie mineraliteit. Heerlijk bij schaal- en schelpdieren en geitenkaas. wijnbeschrijving Cuvée Silex

IMG_7651                       IMG_7650                     IMG_7647