Droom-Wijnen

Onze selectie Droom-Wijnen

unknown

Champagne – Domaine Gautherot

img_8765

Domaine Gautherot – Champagne

Onze nieuwste aanwinst is werkelijk een prachtig Champagne huis. Domaine Gautherot is al sinds 1695 in de familie! Van vader op zoon is het domein telkens overgegaan. Champagne maken zit bij deze familie werkelijk in de genen. Gelegen in de zuidelijke Côte de Bars in Celles-sur-Ource maakt deze familie hier exceptionele champagne! Uiteraard op een verantwoorde manier, zij beschikken over het Terra Vitis label. Zij maken prachtige Champagnes met respect voor natuur en milieu en met respect voor de druif.

De wijngaarden zijn gelegen op het zuiden met in de grond voornamelijk klei en kalk. De grond heeft hier wel iets weg van chablis grond, met dezelfde mariene fossielen erin. Tenslotte ligt Chablis hier maar zo’n 60 kilometer vandaan.

Domaine Gautherot laat hun champagnes extreem lang rijpen, dit resulteert in een fijne mousse en prachtige smaken in het glas. Zij gebruiken alleen de Cuvée voor hun Champagnes, dus het sap van de eerste persing. De rest wordt niet gebruikt. François Gautherot heeft nu de leiding over het domein. Het champagne maken is hem werkelijk met de paplepel ingegoten. Hij is letterlijk opgegroeid tussen de wijngaarden.

img_8944

 

In het assortiment voeren wij de volgende Droom Champagnes:

unknown2

*          Carte d’Or Brut

De instapper uit de serie… Maar ach waarin een instapper groots kan zijn. Een assemblage van 75% Pinot Noir en 25% Pinot Blanc. 18 maanden gerijpt en dit resulteert in een mooie mousse en een smaak van zacht wit fruit en een beetje citrus.

*          Carte d’Or Demi-Sec

De halfzoete instapper met dezelfde rijping en assemblage, maar lichtzoet van smaak zonder zijn frisheid te verliezen.

*          Grande Réserve Brut

Met maar liefst een rijping van 30 maanden is dit een echt paradepaardje. Gemaakt van 75% Pinot Noir, 5% Pinot Blanc en 20% Chardonnay is dit een Champagne met een prachtige structuur en diepgang. In geur en smaak tonen van perzik en een lange afdronk die wat terroir prijsgeeft.

De Grande Réserve Brut is verkrijgbaar in 75cl en in Magnum flessen!

*          Champagne Rosé

Prachtige Rosé Champagne van 100% Pinot Noir. Veel rood fruit zoals frambozen in geur en smaak en een mooie fijne mousse. Een echt aanwinst voor uw assortiment.

img_8758