Droom-Wijnen

Onze selectie Droom-Wijnen

Loire – Touraine – Domaine de la Rablais

histoire-simoneau-7

 

Domaine de la Rablais

Gelegen in de Tourainestreek ligt Domaine de la Rablais. Een familiebedrijf sinds 1790! Ooit begonnen met een paar hectaren wijngaarden is dit domein nu uitgegroeid tot 50 hectaren wijngaarden gelegen op de heuvels langs de rivier de Cher in de buurt van het beroemde Château Chenonceau.

Ooit hebben de eerste generaties van dit wijndomein gewerkt op dit befaamde Château Chenonceau. Als dank hiervoor hebben zij toen een aantal hectaren met wijnranken gekregen van de toenmalige kasteelheer. Hierop staan nog steeds wijnranken geplant die zorgen voor de prachtige Touraine Chenonceaux wit en rood.

Op dit moment wordt het domein geleid door 1 van de achterkleindochters Carine en haar zwager Sebastien. De rest van de familie is ook werkzaam in het bedrijf. Hun filosofie richt zich op het maken van kwaliteitswijn die qua smaak typerend is voor de Touraine streek met respect voor natuur en milieu. Uiteraard maken zij geen gebruik van bestrijdingsmiddelen en zorgen zij ervoor dat de overige natuur ook haar gang kan gaan op hun percelen. Dit houdt in dat zij tussen de percelen met wijngaarden ook kleine bossen hebben liggen waar herten leven die zich kunnen voeden met mais en appels die speciaal voor hen geplant worden. Zo blijven zij af van de heerlijke druiven. Ook zijn er bijenkorven aanwezig en wordt ervoor gezorgd dat de vogelstand in tact blijft.

Deze filosofie sluit uiteraard naadloos aan bij de filosofie van Droom-Wijnen, en daarbij maakt deze familie prachtige typerende Touraine wijnen. Een mooie aanwinst dus!

Het domein van 50 hectaren is gelegen op de zuidelijke overs van de rivier de Cher op klei- kiezelgronden op hellingen die perfect gericht zijn op de zon. De rivier de Cher zorgt in de zomer voor afkoeling van de wijngaarden zodat de zuurgraad optimaal is. In de winter zorgt de warmere rivier ervoor dat de wijngaarden niet bevriezen.

 

IMG_8687

 

AOP Touraine Sauvignon Blanc 2015

Mooie, klassieke Touraine van uiteraard 100% Sauvignon Blanc van klei- kiezelgronden. Klassieke vinificatie op lage temperatuur en rijping op de lie. Lichtgeel van kleur met subtiel citrusfruit en een mooie lange afdronk. Touraine zoals Touraine moet smaken. Fris, delicaat en subtiel. wijnbeschrijving Touraine Sauvignon Blanc

 

VdP Cabernet Franc 2014

Mooie fruitige terroirwijn van 100% Cabernet Franc. Tijdens de schilweking en gisting die 15 dagen duurt, wordt de wijn twee keer per dag overgepompt. Malolacatische gisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves. Prachtige paarse kleur met framboos en rode bes in de neus. Fruitige wijn met body die smaakt naar de streek. wijnbeschrijving Cabernet Franc

 

AOP Touraine Chenonceaux Blanc 2014

Het paradepaardje van de oudste wijngaarden die ooit behoorden tot het Château van Chenonceau van 100% Sauvignon Blanc. Traditionele vinficatie op lage temperatuur en een rijping van 8 maanden op de lie in stalen cuves. Dit is Touraine op z’n best! Mooi fris, fruitig maar met veel diepgang en complexiteit. Met aroma’s van peer, ananas en brioche. Met een bewaarpotentieel van 5 jaar wordt deze wijn alleen nog maar beter.

 

AOP Touraine Chenoncaux Rouge 2014

Prachtige rode wijn gemaakt van 50% Cabernet Franc en 50% Côt (Malbec) van klei- kiezelgronden van de voormalige wijngaarden van Château Chenonceau. Tijdens de schilweking en gisting die 15 dagen duurt, wordt de wijn twee keer per dag overgepompt. Malolacatische gisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves.

Elegante, intense en complexe wijn vol fruit en terroir. Mooie, zachte tannines waarin de kracht van de Côt en het fruit van de Cabernet Franc in perfecte harmonie zijn. Veel rood fruit en kruidigheid. Deze wijn heeft een bewaarpotentieel van 10 jaar, maar kan nu al gedronken worden.

IMG_8254