Droom-Wijnen

Onze selectie Droom-Wijnen

IMG_2999

Rhône – Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers wordt geleid door 2 broers, Jean-Claude en Philippe Lambert. Zij zijn de derde generatie wijnboeren die het domein leiden. Sinds 1935 maakt de familie hier op 87 hectares prachtige wijnen op een duurzame en ambachtelijke manier met gebruikmaking van moderne technieken. Inmiddels is ook de vierde generatie werkzaam in het bedrijf. Zoon Marius van Philippe werkt nu ook mee in de wijngaard en in de kelder.

De familie Lambert streeft naar een optimale smaak in hun wijnen waarin de kenmerken van de druivensoort en het specifieke terroir optimaal tot uitdrukking komen. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de prachtige Dentelles de Montmirail in de Vaucluse, net ten westen van de Mont Ventoux. De grond bestaat voornamelijk uit rode klei met keien die de warmte van overdag ‚s nachts goed vasthouden. Richting Sablet overheerst voornamelijk zand en kiezels.

De wijnen van Domaine des Pasquiers kenmerken zich door een volle fruitigheid, dikheid en prachtig ontwikkelde tannines. Het zijn geweldige begeleiders van diverse maaltijden of een kaasplankje. Maar ook op zichzelf bij de open haard is dit werkelijk genieten.

  • Vin de Pays Vaucluse: Mooie, dikke rode wijn gemaakt van 50% Merlot, 25% Marselan en 25% Syrah. Voor een Vin de Pays al bomvol smaak.

wijnbeschrijving-vaucluse

  • Côtes-du-Rhône: Biologisch gecertificeerde wijn van 75% Grenache en 25% Syrah. Veel rood fruit, een pepertje en een lange afdronk.

wijnbeschrijving-cotes-du-rhone

  • Côtes-du-Rhône Villages Plan de Dieu: Ook biologisch gecertificeerd en gemaakt van Grenache, Syrah en Mourvèdre. De wijngaarden zijn wat lager gelegen op voornamelijk rode kleigrond. Dit geeft een volle rode wijn met een zachte afdronk. De Mourvèdre zorgt voor wat pit.

wijnbeschrijving-plan-de-dieu

  • Côtes-du-Rhône Villages Sablet: Deze Sablet heeft dezelfde druivensamenstelling als de Plan de Dieu. Hier komt het verschil in terroir heel goed tot uiting. De wijngaarden liggen meer heuvelopwaarts richting de Dentelles de Montmirail op zandgronden. Dit resulteert in een wijn die wat pittiger is van smaak. Mooie, lange afdronk met wat tannine.

wijnbeschrijving-sablet

  • Côtes-du-Rhône Villages Sablet Prestige: Prachtige Sablet van oude wijnstokken van minimaal 50 jaar. De vergrotende trap van de Sablet. Meer pit en nog meer diepgang.

wijnbeschrijving-sablet-prestige

  • Gigondas: Krachtige en volle Gigondas van 50% Grenache en 50% Syrah afkomstig van steenachtige gronden aan de voet van de Dentelles de Montmirail. Het gebergte zorgt voor voldoende beschutting tegen de Mistralwinden waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen.

wijnbeschrijving-gigondas

  • Cuvée l’ Envy: Het paradepaardje van Domaine des Pasquiers. De blend van Grenache, Syrah en een aanzienlijk deel Mourvèdre resulteert in een prachtige volle rode wijn met chocoladetonen, rijp rood fruit en leerachtige aroma’s.

wijnbeschrijving-cuvee-

domaine-des-pasquiers-vin-de-pays-de-vaucluse-rouge-2009-v2    domaine-des-pasquiers-cotes-du-rhone-rouge-2009-v2    32-pasquiers-plan-dieu-2013      33-pasquiers-sablet-2013       IMG_0981     31-pasquiers-gigondas-2013      30-pasquiers-envy